Nu we in deze coronaperiode niet bij elkaar kunnen komen moeten we wat omdenken om met elkaar in contact te blijven. Via deze pagina Leden in de spotlight kunnen we wel bij elkaar “komen en kijken” naar kunst. Onze eerste gast is Jeannette Meijer, beeldend kunstenaar.

Over mij
Sinds begin 2020 werk en woon ik in Zeewolde, aan de Marsweg 5, met aan huis een studio waarin een atelier/expositie en workshopruimte aanwezig is. Naast beeldend kunstenaar ben ik docent beeldende kunst en vormgeving, en heb ik jaren lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Mijn werk kun je omschrijven als ‘abstract realistisch’, en is voornamelijk gemaakt met fotografie-technieken. Daarnaast vind ik het ook leuk om me met andere technieken bezig te houden, zoals o.a. houtskool en grafische technieken.
Artist statement bij de serie ‘Landscaping’

SPOTLIGHT 2

SPOTLIGHT 2

De wereld waarin we leven is één van overconsumptie en overproductie, waarin tijd meestal schaars is en efficiëntie het doel. Voor mijn beeldend werk haal ik mijn inspiratie juist uit schoonheid van ‘trage’ natuurlijke processen als groei, verval, corrosie en verwaarlozing. Ik zoek naar ‘de tijd in de dingen’. Deze processen zijn altijd en overal om ons heen, we kijken ernaar maar zien deze bijzondere gekleurde en unieke beelden over het hoofd. Vaak vind ik ze op plekken en materialen langs de waterkant, waar water aan- en overspoelt. Waar ruimte en rust is voor deze ‘landschappen’ om te groeien. Door tijd te nemen om te kijken worden deze natuurlijke processen zichtbaar en gaan we ze ‘zien’. De beelden zijn uit hun oorspronkelijke omgeving gehaald, ze hebben geen herkenbaar onderwerp. Ze roepen daardoor allerlei nieuwe associaties op van o.a. onbekende landschappen.

Het werk, waarin ’het gewone bijzonder wordt’, vraagt om eigen associatie en interpretatie.

“Kijken doe je met je ogen, maar zien met je verstand”

Interesse/nieuwsgierig?
Je bent welkom in mijn studio aan de Marsweg 5. Geven even een belletje (06-42095662), de koffie staat klaar!
Studio Jeannette Meijer